ANP
Volledig scherm
© ANP

Niet elke verhuurder is een centengraaiende huisjesmelker

Het kabinet wil ingrijpen op de huurmarkt. Maar voor het zover is, zijn we zo weer twee jaar verder. Een politieke meerderheid heeft de woningmarkt te lang laten ontsporen, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar. 

17 reacties

 • R. Nagelkerke

  1 maand geleden
  Tuurlijk, politiek creëert een probleem door mateloze import van mensen; 900.000 erbij in de afgelopen kabinetten Rutte. Diezelfde politiek denkt nu ineens de gevolgen van de dat problemen weg te kunnen managen? Klinkt als een heel slecht script voor een komedie. Maar nee, het is de praktijk in dit ooit zo mooie land. Gezinshereniging: wel voor statushouders maar niet voor toeslagouders.
 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Niet iedere verhuurder , maar de meeste wel en het wordt hoogtijd dat daar wat aan gedaan wordt, huisjesmelkers gaan echt buiten alle boekjes.
 • Julia van Damme

  1 maand geleden
  Zeker @Rijk van Dijk. Goed geformuleerd ook, erg netjes zelfs hahaha. De goede verstaander ...
 • Sander Scheepstra

  1 maand geleden
  Onder leiding van Rutte heeft minister Stef Blok in 2015 zijn uiterste best gedaan om huizen in Nederland te verkopen aan buitenlandse investeerders. Maar dat wordt er voor 't gemak even niet bij vermeld.
 • Teun Bruna

  1 maand geleden
  Ik heb jarenlang meegemaakt hoe dat gaat met die verhuurders. Inderdaad niet alle verhuurders zijn huisjesmelkers, maar die uitzonderingen moet je wel zoeken met een lampje. Laat netto huuropbrengsten voor de belasting gewoon tellen als inkomen voor de verhuurder en stel maximale huurprijzen vast. Ik acht huisjesmelkers van dezelfde soort als die zwarthandelaren in de oorlog.