Een boer rooit aardappels op een gortdroge akker in Venray.
Volledig scherm
Een boer rooit aardappels op een gortdroge akker in Venray. © Rob Engelaar

Ons land zal er anders uitzien als alle waterplannen doorgaan

Het kabinet wil dat we zuiniger omgaan met drinkwater en wil in grote delen van het land het grondwaterpeil verhogen. Het zijn slechts enkele voornemens om Nederland voor te bereiden op de toekomst. De gevolgen zullen ingrijpend zijn voor iedereen, maar helaas is het nodig, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

55 reacties

 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Als mensen zich gedroegen als deze overheid, zou je de politie bellen. Voldoende drinkwater/olie/gas/vlees/benzine/kolen/voedsel/brood/melk/rijst/kaas voor de bevolking is niet meer altijd vanzelf­spre­kend. Maar wat is wel altijd voldoende vanzelf­spre­kend, is deze vreselijke hoge belastingen. Elke man die openhartig en volledig zegt wat hij denkt, bewijst tot nu toe een openbare dienst. We zouden hem dankbaar moeten zijn voor het meedogenloos aanvallen van onze meest gekoesterde meningen.
 • Bobby De Jong

  2 maanden geleden
  Het waterpeil ‘s winters hoog zodat het land zich vol kan zuigen. In het voorjaar verlagen. Wel alle greppels weer open gooien.
 • Jan Bezemer

  2 maanden geleden
  Geen nieuwe personen meer toelaten.... Ook hier blijkt wel dat Nederland véél te vol is.... Maar ja, de boeren moeten toch weggepest worden om plaats te maken voor huizen... = win win voor de politiek, de waterschappen (want prijs gaat ongetwijfeld enorm stijgen). Helaas is de burger weer de pineut.....
 • APM Kessels

  2 maanden geleden
  Basis prijs voor water invoeren . Erboven hoog belasten Dan krijg je het zelfde effect van besparing van het prijs plafond innergie
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Er zijn tientallen steden in de wereld met meer dan 20 miljoen inwoners, die alleen maar een burgemeester hebben. o.a. Delhi, India. Shanghai, China. São Paulo, Brazilië. Tokyo Japan. Hoe is het mogelijk dat de hele NLse regering met hun één miljoen ambtenaren, en een budget van 1200 miljard euro, geen drinkbaar water kunnen vinden. NLse politiek maken er een kunst van naar het zoeken problemen, ze overal vinden, een verkeerde diagnose stellen en de onjuiste maatregelen treffen.