Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Ook in ons land geven wij als burgers dagelijks de meest persoonlijke gegevens uit handen

Voor we ons verontwaardigen over verregaande controle van burgers door China, is het goed even naar onze eigen instellingen op mobiele apparaten te kijken, schrijft onze hoofdredacteur Rennie Rijpma.

9 reacties

 • Ernst-Jan Schoute

  1 week geleden
  @Mieneke Kok: ik heb (tot nu toe) ook geen FvD gestemd. Baudet brengt het soms op een wat, laten we zeggen, ongenuanceerde en niet zo nette/vriendelijke manier maar als je puur inhoudelijk naar veel van zijn uitspraken/standpunten kijkt, is er vaak weinig tegen in te brengen. Een prima actueel voorbeeld is Oekraïne; het loopt allemaal zoals hij al jaren aangeeft. Het enige wat zijn tegenstanders daar vervolgens tegen in kunnen brengen is goedkoop roepen dat hij "een vriendje van Poetin is".
 • Mieneke Kok

  1 week geleden
  @ Ernst Jan Schoute. Verschil moet er wezen blijkbaar. Opmerkelijk toch. Ik denk soms. Ze weten toch al alles van me. Lig er niet meer wakker van. Eerst werden de ongevaccineerde wappies en complotdenkers genoemd. En nu lees ik dagelijks. Zouden de wappies toch gelijk krijgen. Het tij kan verkeren. Ben geen fvd aanhanger. Je kan van alles over Baudet zeggen. Maar hij is wel tegen het beleid. Waar de meeste mensen last van hebben. En dat is een understatement.
 • Christa Tache

  1 week geleden
  Helemaal waar en zeker een zorg die ik deel. Helaas moet je bijna ict specialist zijn om instellingen zo te maken dat je het lastiger maakt om te volgen. Of site werken dan niet goed meer. Accepteren is dan maar snel gedaan.ik moest in corona tijd ook altijd lachen om mensen die qr code niet wilde gebruiken want dan wist men waar je was geweest. Nou laat dan maar je telefoon maar thuis want dat weten ze toch wel. En ondertussen wel alles op facebook enz delen.
 • Ria Verkuijl

  2 weken geleden
  Dank @Ronald Mackbach, mijn kennis is weer verrijkt al maakt het mij deze keer niet blij
 • Ronald Markant

  2 weken geleden
  Data-verzamelaars doen -alles- om je ongevraagd, doelgericht advertenties voor te schotelen. Websites krijgen geld voor het plaatsen van specifieke cookies (AD plaatst er 10-tallen!). Het -moet- gebruikers van spraakherkenning opgevallen zijn dat er advertenties opduiken over onderwerpen die ze besproken hebben. Het weigeren van cookies is nutteloos, de logs van websites vertellen -alles- over je interesse en het koppelen van mensen aan data is doodeenvoudig. Oók als je VPN gebruikt.