Mark Rutte overtrad mogelijk de wet door sms'jes te wissen van zijn oude telefoon.
Volledig scherm
Mark Rutte overtrad mogelijk de wet door sms'jes te wissen van zijn oude telefoon. © ANP

Ook telefoonverkeer hoort controleerbaar te zijn

commentaarMark Rutte woont al bijna dertig jaar in hetzelfde appartement, zweert nog bij zijn oude Saab en gebruikte tot voor kort nog een ouderwetse mobiele telefoon waarmee hij niet op internet kon. Onlangs moest hij een nieuwe televisie kopen, omdat zijn oude beeldbuis het moderne tv-signaal niet meer kon verwerken. Het is juist die hang naar ‘alles bij het oude laten’ die Rutte nu in de problemen brengt, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

29 reacties

 • Marianne van Dijk

  1 maand geleden
  Het voordeel van een oude Nokia is dat Pegasus er niet op geïnstalleerd kan worden.
 • L. Dhont

  1 maand geleden
  Misschien moet Rutte zo'n telefoon kopen met een slachttand als hoorn, waarop een papegaai dan uit het toestel vliegt naar de ontvanger om de boodschap over te brengen. En misschien moet hij in de bodem van de oude Saab een gat maken bij z'n benen, zodat hij de auto kan voortbewegen met z'n voeten als Fred Flintstone. Scheelt ook weer CO2 uitstoot. Alle gekheid op een stokje, NATUURLIJK dient een premier gebruik te maken van de allernieuwste technologie. Zit er soms een steekje los bij die vent?
 • Bert Bouwhuis

  1 maand geleden
  Dit is blijkbaar Nederland tegenwoordig. Elkaar in diskrediet brengen om geen andere reden dan 'zieltjes winnen' voor komende verkiezingen. Het gaat helemaal niet meer over de inhoud, het gaat alleen nog maar om de vorm. En dan vindt men het gek dat 'het vertrouwen in de politiek' nog verder afneemt? Denk na, geachte Kamerleden ... begin bij jezelf. Waar gewerkt wordt, worden nu eenmaal fouten gemaakt. Daarop mag/moet de Kamer inhoudelijk (!) reageren.
 • rutger lokhorst

  1 maand geleden
  De kamer lijkt zich meer bezig te houden met mediarellen dan haar controlerende taak uit te voeren. Ministers en kamerleden hebben veelal gewoon geen flauw idee wat er afspeelt in de ambtenarij. Ministers die elke 4 jaar weer vervangen worden en op een post geplaatst worden zonder voorkennis en een versplintering van partijen waardoor deze partijen over onvoldoende kennis beschikken om de ministers te controleren. Daarbij een grote vijandigheid tussen beide partijen in plaats van samenwerking.
 • J Vergouwen

  1 maand geleden
  Maar hoe staat het eigenlijk met het aandeel van de Tweede Kamer in deze ? Rutte loopt al jaren rond met zijn oude nokia. Hoe kan het dat geen enkel kamerlid dit ooit opgevallen is en daar vragen over gesteld heeft? Hypocrisie ? Wanneer nemen kamerleden hun eigen controle verantwoordelijkheid eens serieus ? Rutte wordt steeds brutaler naar een kamer die slechts blaft maar nooit bijt. Kamerleden, begin eens met het blootleggen van alle ambtelijke 1:1 contacten van Rutte met het bedrijfsleven....