Het aantal openstaande vacatures in de zorg is nu twee keer zo hoog als drie jaar geleden.
Volledig scherm
Het aantal openstaande vacatures in de zorg is nu twee keer zo hoog als drie jaar geleden. © Arie Kievit

Oplossen van het zorginfarct vraagt iets van ons allemaal

Het aantal openstaande vacatures in de zorg is in drie jaar tijd verdubbeld. Aangezien er de komende jaren alleen maar méér mensen nodig zijn in de zorg, vraagt dat uiteindelijk iets van ons allemaal, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

26 reacties

 • Hans Velleman

  2 maanden geleden
  De een zijn dood is Den Haag zijn brood.
 • I. Nunnink

  2 maanden geleden
  Men geeft in het artikel al aan dat veel geld verspild wordt in de zorg en het lijkt mij dat dit probleem eerst opgelost moet worden zodat dit geld op een betere manier ingezet kan worden. Het is natuurlijk een feit dat mensen in de zorg en met name in de thuiszorg niet echt riant betaald worden en dat thuiszorg ook niet efficiënt is. Men moet vaak reizen om bij de patiënten te komen en daardoor bij patiënten ook weer weinig tijd hebt wat vervolgens ook weer tijdsdruk geeft.
 • P vanes

  2 maanden geleden
  Geld moet niet meer bij de top zitten maar bij de werkenden, daarnaast opleiden in grotere getalen, en eens stoppen met allerlei toeslagen voor mensen die kunnen maar niet willen werken.
 • C.J.H. PIETERSE

  2 maanden geleden
  @Rodrigo: "Eerst minimaal een jaar praktijk en leren wat het vak inhoudt. Daarna verplichte- en keuze modules op MBO en/of HBO niveau": Geen enkele beroepsopleiding werkt zo, veronderstel ik; ik kan in ieder geval geen enkel voorbeeld hiervan noemen.
 • John Houben

  2 maanden geleden
  Er is geen tekort in de zorg. We hebben teveel "immigranten" die ook nog eens buitenproportioneel veel zorg vragen wegens achterstallig onderhoud.