Demonstratie tegen armoede vanaf het Schouwburgplein naar het stadhuis op de Coolsingel in Rotterdam.
Volledig scherm
Demonstratie tegen armoede vanaf het Schouwburgplein naar het stadhuis op de Coolsingel in Rotterdam. © Marco De Swart

Politici die pleiten voor een hogere AOW: vergeet de arme kinderen niet!

commentaarEr is nogal wat veranderd de voorbije decennia. Aan het einde van de vorige eeuw bestonden er een 65-plus-museumkaart en een roze strippenkaart. Stukje bij beetje zijn die voordeeltjes ingeruild. Inmiddels is onze politiek zo ingericht dat de inkomsten voor de generatie van de Algemene Ouderdomswet (AOW) al jaren op de nullijn staan, stelt onze chef nieuws Saskia van Westhreenen.

21 reacties

 • C.J. van Delft

  2 maanden geleden
  Dat arme kinderen een streepje voor krijgen lijkt normaal, maar deze kinderen hebben geen inkomen dus moet er gekeken worden naar de ouders die minima zijn. Dat zit al in dit plan. Voor de AOWrs geldt dat naast de nullijn van de inflatiecorrectie er ook sprake is van 20% verlies van pensioen in de afgelopen 15 jaar ! Dit in verband met het niet indexerren en soms zelfs korten van het opgebouwde pensioen.
 • Jos van der Kraan

  3 maanden geleden
  Nico Westra. er is nogal wat verschil tussen weelde en armoede. ligt er maar aan aan welke kant je staat. met jou opmerking denk ik dat jij ws alleen de weelde kent. je bagatelliseert de armoede, alsof die gewoon normaal is. praat maar eens met mensen die weten wat armoede in de praktijk is.
 • Ed Nijhoff

  4 maanden geleden
  Het begrip AOW moet niet verward worden met pensioen, veel mensen die nu AOW hebben ,hebben veelal voor de kinderen gezorgd en 1 pensioen opgebouwd, wat halverwege is veranderd, naar een opbouw van het totaal dwz niet meer het laatst verdiende loon,en daar een xx% van. Nee ook vrouwen werkten veelal niet ,hadden de kinderen. Mijn loon begon met 45 gulden. Ja kun je wel roepen dat gepensioneerden het goed hebben, ja deze nieuwe generatie, tweeverdieners. Niet de mensen uit de jaren 50, en 60
 • Richard van Hees

  4 maanden geleden
  Is het veelal zo, dat zij die veel kinderen krijgen, degenen met lage inkomens/uitkeringen, taalachterstanden etc. zijn? Hoewel ik de kinderen beklaag, kan de regering niet voor alles zorgen.
 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  @nico Westra...We moeten ons wel gaan realiseren dat niet iedereen in weelde kan opgroeien. En leren dat we wat meer tevreden zijn. Er is een te groot gat tussen weelde en armoede. Tevreden kun je zijn, maar oneerlijkheid voert steeds vaker de boventoon. Met honger naar bed gaat, nooit nieuwe schoenen , nooit [meer] ergens komt omdat t te duur is, dan leef je in armoede. En ik vrees dat heel wat ouderen ooit in armoede begonnen en er helaas ook in zullen eindigen en dat is niet eerlijk!