ANP
Volledig scherm
© ANP

Rapport Remkes neemt kern van het probleem niet weg

Het advies van Johan Remkes over het stikstofbeleid moet helpen om de rust in het land te doen terugkeren. In elk geval is er politieke rust mee gekocht, want iedereen kan zijn eigen gelijk in het rapport lezen. Maar die lijkt slecht tijdelijk, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

19 reacties

 • Hans Velleman

  2 maanden geleden
  De kern is aan de ene kant een manipulerend landsbestuur, tegenover de onverzettelijkheid van de boeren die zich niet verder laten ringeloren door stadsmensen, die op hun voormalige gronden, nu gaan denken ook op de rest "recht" te hebben.Voor wat: Stenen plakaten voor geïmporteerde overbevolking die met hun CO² uitstoot dit met een veelvoud aan procenten gaan overtreffen dan van al die rundvee- en varkensstallen.
 • W Wijs

  2 maanden geleden
  Olie op het vuur enkel. Incompetentie?
 • Peter van Wermeskerk

  2 maanden geleden
  Een deadkine stellen in een probleem waar zowel de maatsvhappij als de techniek zich snel ontwikkelt, kan alleen tot ongelukken lijken. Wil je de stikstof de baas worden, dan moet zowel de ammoniak uit de veehouderij als de NOx van bouw, verkeer en industrie worden aangepakt. En je moet meten. Dat is weten. 2030 mag geen eindjaar zijn zoals kabinet en D'66 stellen. Daarna moet je verder gaan met stikstofvermindering. Uitkopen zorgt voor menselijk leed. Dat moet je voorkomen of minimaliseren.
 • M. Aarts

  2 maanden geleden
  Wanneer niemand wat doet, dan zal het probleem ook niet weggaan. Boeren zetten de hakken weer in het zand. Conclusie; probleem aanpakken en doorzetten, in de zorg en defensie zijn ook duizenden banen wegbezuinigd onder het mom van omscholen en op zoek naar een andere baan, boeren welkom bij de club en succes met jullie nieuwe baan!!
 • Jos Nicolai

  2 maanden geleden
  Er is aan de grondslag niks veranderd. Boeren moeten alsnog (dwingend) worden uitverkocht. Nou, dat wordt weer oorlog in de provincie. En blijft er een patstelling. Die verandert wanneer er in de politiek een aardverschuiving plaatsvindt en er weer nuchtere en kundige mensen bestuurlijke functies gaan vervullen. Kijk nu eens naar die hoop onkunde in vak K.....