Onder leiding van Giorgia Meloni heeft het rechtse blok de Italiaanse parlementsverkiezingen gewonnen.
Volledig scherm
Onder leiding van Giorgia Meloni heeft het rechtse blok de Italiaanse parlementsverkiezingen gewonnen. © AP

Rechts kabinet in Italië verdient een kans als elk ander

Italië krijgt hoogstwaarschijnlijk een vrouwelijke premier. Giorgia Meloni van het rechtse Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) heeft de verkiezingen met afstand gewonnen. Hoewel er zorgen zijn over de koers van het land, verdient ook dit kabinet net als elk ander een kans, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

46 reacties

 • Hein Jan Gerrits

  2 maanden geleden
  @ jc Kattestaart. Aub eerst even verdiepen in de materie, volgens mij heeft u geen enkel benul om wat voor rechts dit gaat. Zitten een aantal zeer zorgwekkende personages bij.
 • Arie Kers

  2 maanden geleden
  Forza Italia. Een rechtse directe op de glazen kaak van de EU Heerlijk rommeltje in het Vierde Rijk op het moment: Hongarije overdwars, Zweden compleet naar rechts, Italie rechts, UK compleet uit de EU... Goede voorbeelden verdienen om te worden gevolgd. Als Brussel dan verder gaat met Hongarije, Ukraine en Servie hebben ze genoeg te regelen. Gaan wij de EEG wel weer oppoetsen
 • Leo Haas

  2 maanden geleden
  De Italianen hebben gekozen. Laten we eerst maar zien wat de nieuwe Italiaanse regering gaat doen. Voor wie daar tegen is: de gemiddelde Italiaanse regering treedt na een jaar af...
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  Door de linksen word rechts bekritiseerd en veracht,maar ook rechts heeft zijn goeie kanten evenals links.Wat we nu hebben (links) schept nog meer verdeeldheid.
 • Kroon

  2 maanden geleden
  Prijsplafond gaat 1 januari in. 2 maanden later dan voorspeld, gehoopt, beloofd? Tijd om te geven zei Hermans.