ANP
Volledig scherm
© ANP

Stop groei van Schiphol en stel kwaliteit weer centraal

We weten al lang dat de grenzen van de groei van Schiphol zijn bereikt, maar negeren de signalen. Het is tijd voor een rigoureus andere koers waarin het draait om kwaliteit in plaats van kwantiteit, schrijft onze hoofdredacteur Rennie Rijpma.

22 reacties

 • bjorn Roos

  4 maanden geleden
  Stop het gegraai, ga normaal betalen en stop met die belachelijke bonus aan overbetaalde figuren die niets voorstellen in de top. bonus moet door een heel bedrijf vloeien en niet die paar mensen. Is logisch wat er keer op keer gebeurt.. mensen worden ontslagen en bonussen worden binnen gesleept.. en dan raar vinden als de rest van de mensen niets meer wil doen.....
 • Rowan Marcks

  4 maanden geleden
  Markt economie is nu eenmaal niet ingesteld op kwaliteit maar op kwantiteit. Kwaliteit vreet de winstmarge op en voor een luchthaven gaat het nu eenmaal om kwantiteit. Meer vluchten is meer pasasiers en dat is weer meer inkomsten. De consument moet met dit soort dingen vaker in de spiegel kijken. Zo min mogelijk betalen betekent simpelweg een zo laag mogelijk kostcomponent van de dienst die je afneemt.
 • Nico Huizinga

  4 maanden geleden
  Je kunt nu eenmaal niet permanent je capaciteit hebben ingesteld op piekbelasting, dus als het druk is moet je wachten en als het megadruk is moet je megawachten. Als je maandag om 0800u de A4 oprijdt moet je ook niet klagen dat je in de file staat.
 • E van der Harg

  4 maanden geleden
  Als je voor een appel en een ei naar Verweg vliegt om daar je 'welverdiende vakantie' te genieten, dan moet je niet gek opkijken dat heel veel mensen vlucht boeken. En iedereen wil wel zijn rotzooi mee heen en terug hebben en een VIP-behandeling. Dat kan niet uit. Meer vliegvelden openen is ook geen oplossing. Minder vliegen wel. Maak t maar weer duur. Flinke kerosine-toeslag en zo... Goed voor t milieu ook, minder CO2, herrie, overlast. Kan t personeel ook beter betaald worden.
 • Hans Laats

  4 maanden geleden
  Hans Laats. Schiphol/KLM mag best groeien maar dan wel op zee. Bij de programma OP1 zei de directeur ban vliegveld Maastricht dat dit probleem overal is. Te naïeve redenering. Dit kan alleen bij Schiphol dat de wachtende buiten in de file sjokken naar de balie moeten gaan. Typisch Nederland.