De Floriade in Almere is een strop van tientallen miljoenen euro's voor de burger van de stad.
Volledig scherm
De Floriade in Almere is een strop van tientallen miljoenen euro's voor de burger van de stad. © ANP

Stop met het ‘jezelf op de kaart zetten’ als gemeente

commentaarEen strop van minimaal 75 miljoen euro moet worden opgehoest door de inwoners van Almere doordat de tuinbouwtentoonstelling Floriade niet het beloofde succes blijkt. Het is niet dat de gemeente niet gewaarschuwd was, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar. 

32 reacties

 • JGMA Duijf

  1 maand geleden
  Te ambitieuze plannen van bestuurders die denken hun gemeente hiermee op de kaart te zetten. Jan met de pet mag weer voor de tekorten komen opdraven. Wanneer leren we nu eindelijk eens van het verleden?!
 • Pia De Paauw-van Nieuwenhoven

  1 maand geleden
  Ze moeten zich schamen! En wie mag daar weer voor opdraaien? Juist de inwoners van de gemeente Almere. Maar als je kind bijv. zorg nodig heeft, is daar geen geld voor. Echt SCHANDE!
 • bjorn Roos

  1 maand geleden
  Weer een heel simpel voorbeeld van follow the money. Er is hier flink verdiend over onze ruggen. Succces weer.. echt schandalig.
 • Julia van Damme

  1 maand geleden
  Zeker, megalomane projecten, dat is de juiste term! Misschien kunnen ze daar ook eens mee stoppen hier in Rotterdam. Nu weer die idiote loopbrug over de Coolsingel, totaal zinloos. Als je bijzonder uitzicht wilt, zijn er nog talloze andere mogelijkheden in deze stad. Benieuwd wat er hierna volgt. Nou ja, eigenlijk ook weer niet, want ik vertrek binnen afzienbare tijd terug naar Zeeland, lekker rustig :D
 • Mentjox

  1 maand geleden
  Voor de bedrijven die de diverse projecten uitvoeren is het een lucratieve bezigheid want met enige creativiteit is het goed verdienende onderneming.Alles moet er anders uitzien met enige fantasie lukt dat ook uiteraard tegen een fikse vergoeding want het is nu eenmaal geen standaard situatie een Floriade.