Na een handvol beloften schaarden de liberalen zich dinsdag achter de nieuwe asielwet die gemeenten kan dwingen om asielzoekers op te vangen.
Volledig scherm
Na een handvol beloften schaarden de liberalen zich dinsdag achter de nieuwe asielwet die gemeenten kan dwingen om asielzoekers op te vangen. © ANP

Terecht beseffen we: migratie is niet eindeloos

Het is tijd voor een volwassen debat over de Nederlandse migratiestroom, schrijf chef nieuws Saskia van Westhreenen. Sterker nog: als de politiek dat niet aandurft, krijgt het uiteindelijk zelf het deksel op de neus.

105 reacties

 • H.J. Robroek

  3 maanden geleden
  En wij Nederlanders maar betalen voor die goudzoekers,niet werken land uit klaar.
 • Hans Laats

  3 maanden geleden
  Hans Laats. Mark Rutte, "Migratie is niet eindeloos" wel "Eindeloos" hier in Nederland het blijft maar komen. Nederland is de SINTERKLAAS van de Europese Unie.
 • Peter Rykmans

  3 maanden geleden
  De excessive criminaliteit en uitkeringsafhankelijkheid dat de massa immigratie met zich meebrengt zal uiteindelijk zorgen dat Nederland een regering op rechts zal krijgen die wel in staat de 'moeilijke' beslissingen nemen zoals asielstop en mensen die hier niks te zoeken hebben verwijderen uit Nederland. Brussel zal niet centraal staan in besluitvorming maar in plaats de Nederlandse burger, Nederlandse cultuur en samenleving met eigen normen en waarden. Alleen hulp bieden binnen je capaciteit.
 • P. van der Kooij

  3 maanden geleden
  Ik heb aan het verhaal niets toe te voegen en ik stem altijd links!
 • Hanneke Meer

  3 maanden geleden
  @ de Vaan. Ik wou alleen laten zien hoe vreemd het is dat men vast zit aan een verdrag dat tot stand is gekomen toen er één type vluchteling bestond en dat men een halve eeuw later dit eigenlijk niet wil maar wel moet handhaven. Met als gevolg: Europa Den Haag dwingt, Den Haag de gemeenten dwingt en de gemeente een stadsdeel dwingt onder de noemer democratie.