De zorg kampt met een tekort aan personeel. De politiek hoopt daar iets aan te doen door met een bonus meer werknemers te verleiden om voltijds te gaan werken.
Volledig scherm
De zorg kampt met een tekort aan personeel. De politiek hoopt daar iets aan te doen door met een bonus meer werknemers te verleiden om voltijds te gaan werken. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Voltijdsbonus: alleen maar zeggen dat iets niet werkt, lost personeelstekort zeker niet op

Een voltijdsbonus gaat het grote personeelstekort niet oplossen. Zeker niet. Maar alles wat een beetje kan bijdragen om meer handen aan het bed te krijgen of meer docenten voor de klas, moet worden geprobeerd, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

35 reacties

 • Anne Smit

  6 dagen geleden
  Dus werkende ouders die de zorg voor hun gezin eerlijk verdelen, door beiden 4 dagen per week te werken, verdienen geen bonus, maar ouderparen van wie er één (3x raden wie) fulltime werkt en één 3 dagen (of minder) wel? Men blijft maar zeggen dat moeders meer gaan werken met zo'n bonus, maar ik denk dat juist het tegenovergestelde gebeurt.
 • Henry Van de Velde

  1 week geleden
  Wat is voltijd ik werk in de nachtdienst in de zorg daar mag ik niet meer dan 28 uur werken dus volgens mij is dat dan voor mij fulltime maar zo zien ze dat in den haag ws niet
 • stephan stampot

  1 week geleden
  Meer werken is niet erg wel als van dit geld de helft in staatkas verdwijnt. Werken moet lonen
 • Rob Zoomers

  1 week geleden
  Hoger loon is niet de oplossing, dan word er alleen nog maar minder gewerkt, dan word minderwerken betaalbaarder. Werkgevers moeten stabiliteit creëren en niet profiteren van de flexibiliteit van zzp'ers, er is geen voldoende plichtsbesef of betrokkenheid bij het zzp concept.
 • Dirk Bouter

  1 week geleden
  ik vind dit een trap onder de gordel, want ik heb net 40 jaar gewerkt zonder voltijdsbonus. beter zou zijn huren verlagen van de slecht geisoleerde huizen en huursubsidie verlagen, dan is werken een echte beloning, en boven de 40 uur per week geen premie afdragen.