Hypermodern 35 jaar geleden: Michael Douglas in de film Wallstreet met de eerste mobiele telefoon, de Motorola Dyna TAC. Je kon er alleen mee bellen.
Volledig scherm
Hypermodern 35 jaar geleden: Michael Douglas in de film Wallstreet met de eerste mobiele telefoon, de Motorola Dyna TAC. Je kon er alleen mee bellen. © RV

Waarom de jarige iPhone hoop biedt voor de volgende 15 jaar

De iPhone bestaat vijftien jaar en dat is een ode waard, schrijft Hans Nijenhuis in dit commentaar.

6 reacties

 • S. Schepers

  1 maand geleden
  @Bjorn Roos In Den Haag zitten mensen die veel duurder zijn en sommige ook bijzonder “dom” overkomen. Dat bent u dus ook met mij eens toch?
 • bjorn Roos

  1 maand geleden
  Snap niet wat men trekt aan dit te dure merk. Sowieso de smartphone... heb nog nooit iets gezien wat mensen massaal dom laat overkomen.
 • Ronald Markant

  1 maand geleden
  @ Mr Kilted, de Simon Communicator was -geen- smartphone. Het was bij deze telefoon onmogelijk om zelf software te installeren. Hij was ook niet ‘smart’ en je kon er slechts mee bellen, sms’en, een agenda en een wereldklok op bijhouden. O ja, hij had iets wat een Stylus genoemd kan worden. Nokia was een stuk verder dan IBM voordat de iPhone kwam. (IBM was sowieso ondermaats op telefoongebied) en Nokia anticipeerde niet op Apple. Samsung is écht nagemaakt. De rest is historie.
 • Butz

  1 maand geleden
  Ik heb (mijn nog steeds) goed werkende Nokia 3310, Ik hoef al die poespas niet met appjes en meer van die onzin. Mij gaat het erom dat ik onderweg kan bellen als er iets aan de hand is of dat iemand mij kan bereiken, een smartphone heb ik niet nodig.
 • A.L. Brand

  1 maand geleden
  Ik loop me nog steeds te verbazen over wat al die mensen toch zo interessant vinden op die telefoon. Dat blijft in het artikel onvermeld. Degene die niet loopt te kijken moet oppassen voor een aanvaring met iemand die dat wel doet.