Een door aardbevingen ernstig beschadigd huis in het Groningse Lageland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een door aardbevingen ernstig beschadigd huis in het Groningse Lageland. © Hollandse Hoogte / Kees van de Veen

Waarom ‘Groningen’ iedere Nederlander aangaat

Volgens de Algemene Rekenkamer is er gesmeten met belastinggeld bij de versterkingsoperatie in Groningen. De parlementaire enquête, die maandag start, gaat daarom iedere hardwerkende Nederlander aan, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen.

18 reacties

 • Ronald Markant

  3 weken geleden
  Groningen is een zaak van de Groningers. Geen Groninger die zich druk maakt over bijvoorbeeld Beverwijk (Hoogovens), zij vinden dat een zaak van Beverwijk. Het ‘ikke ikke’-gehalte is erg groot in Groningen, de meest gesubsidieerde provincie van ons land. Laat hen dan ook maar in hun sop gaarkoken.
 • Dreeke Janssen

  2 maanden geleden
  Eerst hebben ze Limburg leeggeroofd en berooid achtergelaten (steenkool) en daarna is/was Groningen aan de beurt (aardgas). Toffe jongens daar in den Haag NOT.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  H. Peters, Wat een dom vergelijk. “Waar waren de Groningers toen?”
 • Edwin Dik

  2 maanden geleden
  @peter de Jong.. als.jij een pand voor 100.000 euro bevingsbestendig kan maken prima. Aleen mijn vrijstaande woning kost al bijna 1.1 miljoen aan verstevegingskosten
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Als ik hiermee kan voorkomen dat er nog meer schade toegebracht wordt aan de Groningers wil ik heel graag nog zuiniger omgaan met mijn gasverbruik, dat al bijna niets is (deze maand nog geen €3). Ik zie bijna nooit reacties van mensen die daar ook eens aan denken. Zo moeilijk is dat toch niet? Als ik al die prachtige oude huizen zie met scheuren in de muren, schieten de tranen me in de ogen. De Groningers hebben recht op veilig wonen, inderdaad @Peter de Jong.