Stikstofbemiddelaar Johan Remkes.
Volledig scherm
Stikstofbemiddelaar Johan Remkes. © ANP

Wegduiken voor je verantwoordelijkheid in het stikstofdebat mag niet lonen

Schaamteloos, een ander woord is er eigenlijk niet voor. Supermarkten en veevoerbedrijven weigeren te praten met het kabinet over hun rol in de toekomst van de landbouw in ons land. Terwijl juist hun rol zo groot is, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

98 reacties

 • Ton Dolfijn

  2 weken geleden
  Een van de grootste exportbranches is veeteelt en de producten en expertise die daarmee samenhangen. Je slacht dus letterlijk de kip met gouden eieren na DAF, Fokker, Stork, Hembrug, de Koopvaardij enz. om zeep te hebben geholpen. Stikstof stopt niet bij de grens en het aantal toegelaten asielzoekers is > 100.000 pj. De natuur verandert onder invloed van het klimaat dat warmer wordt. Neem dat eens mee in de overwegingen. Of Remkes de juiste persoon is dit alles te overwegen is vragenswaardig.
 • J. Breuer

  2 weken geleden
  De werkelijke vervuilers durven zij niet aan te pakken . DE GROTE BEDRIJVEN. Namen zijn bekend.
 • Hans Velleman

  4 weken geleden
  Nee maar politieke menselijke en economische suïcidale blunders op boeren met koeien afschuiven moet maar eerst zwaar bestraft worden i.p.v. " met sorry" wegkomen...en dan pas na die 3 vingertjes naar de veroorzakers wijzen, daarna maar eens het vingertje naar de boeren bekijken: Zo niet, dan is het populistische hufter opportunisten politiek.
 • Johan Beertje

  1 maand geleden
  Hoeveel stikstof stoot de totale bevolking van deze stip op deze aardkloot uit...? Laten we het dus ook een hebben over de bevolkingsgroei in dit land. We zitten overvol, en ook dat heeft gevolgen. Alleen VVD66 wil daar absoluut niets van weten
 • Ton Dolfijn

  1 maand geleden
  Even over de grens kijkend: weg stikstofprobleem. Als we een Bundesland waren konden we rustig bouwen, intensieve veeteelt bedrijven, industrieën opzetten, 200 km rijden op de autobaan en zo de kwetsbare natuur snel van ons verblijven verlossen volgens een Oostenrijks onderzoek. Maar: op het circuit van Zandvoort mag je harder rijden en 100.000 nieuwe inwoners per jaar tellen niet mee bij de stikstof. Beetje hypocriet die stikstofbepaling? Overigens varkens voor China vind ik wel wat overdreven.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”