Geldzorgen leiden tot meer verzuim en een verminderde arbeidsproductiviteit.
Volledig scherm
Geldzorgen leiden tot meer verzuim en een verminderde arbeidsproductiviteit. © Shutterstock

Zelfs Taghi bewijst: schulden zijn een tijdbom

Initiatieven als die deze week gelanceerde schuldencoalitie zijn hard nodig. Maar liefst leggen we de eindstreep iets eerder dan 2030, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen.

34 reacties

 • Jonge

  2 maanden geleden
  Waarom moet er nu weer aangehaald worden naar Ridouan Taghi? Hij is niet verantwoordelijk voor de daden van een corrupte ambtenaar, ik zou willen dat deze overheid en iedereen die hierbij betrokken is, eens zelf verantwoordelijkheid ging nemen ipv constant naar 1 persoon te wijzen.Het is wat mij betreft genoeg geweest met dat hypocriete gedrag
 • Adelmund

  2 maanden geleden
  In Nederland zijn genoeg sociale voorzieningen om geen schulden te hoeven hebben dus praten we over excessen. Vaak willen de mensen leven op het niveau van een ander of trekken ze de deur achter zich dicht en komen in een samengesteld gezin terecht enz.. als een ieder zijn verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen situatie dan hoeft de samenleving zijn ellende niet te betalen wanneer er gesaneerd wordt.
 • Astrid Prins

  2 maanden geleden
  Dat is toch de bedoeling, iedereen in de schuld? Mensen eerst wanhopig maken en dan met de "oplossing" komen. Als je werkelijk iets wilde oplossen had je de BTW naar beneden gegooid. Maar mensen met schuld zijn nog makkelijker te manipuleren.
 • A Van Iersel

  2 maanden geleden
  Schulden los je af. Van kwijtschelding leer je niks. Iedereen heeft het zwaar. Degene met allerlei toeslagen zit relatief goed. Maar je zou maar net boven die drempel zitten en al die toeslagen in geld en natura moeten betalen.....iedereen heeft het dus zwaar. Het is keuzes maken.
 • Marieke Bakker

  2 maanden geleden
  @Robin Hagendoorn, de toeslagen worden gebaseerd op het inkomen dat je zelf doorgeeft. Is je inkomen gestegen, dan moet je dat zelf wijzigen bij toeslagen.