Commentaar van Hans Nijenhuis.
Volledig scherm
Commentaar van Hans Nijenhuis. © Techniek Nederland

Zijn ze gek geworden met die warmtepomp en zonnepanelen? Of juist wakker?

Het gaat niet te snel maar te langzaam: de energietransitie had huishoudens en bedrijven al veel meer kunnen opleveren, schrijft Hans Nijenhuis in dit commentaar.

75 reacties

 • Bastiaanse

  2 weken geleden
  Helemaal mee eens maar.... gelukkig toch ook innovatief bericht gisteren op NOS journaal door baanbrekende praktische ontwikkeling op gebied van Waterstof Energie waardoor medio 2028 grote vlucht dmv Nederlandse toepassing op gebied van luchtvaart mogelijk wordt .
 • J Smid

  4 weken geleden
  Zolang beleidsmakers processen andersom draaien - niet nu bedrijven en mensen verplichten om zonnepanelen op het dak aan te leggen - maar eerst zorgen voor verzwaring van de elektrische infrastructuur, loopt de energietransitie vast. Geldt eveneens voor de elektrische auto, wat eerst nodig is is een 3 fasen aansluiting en niet subsidie voor de aanschaf. . Zit je overigens nog steeds met de elite die het leeuwendeel van de energie consumeert.
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Wij in NL(?) Bomen en planten zijn allemaal klimaatneutraal. bv Bomen met het fotosyntheseproces, halen CO² uit de lucht en wordt omgezet in zuurstof en biomassa zoals hout, blad en wortels. Maar ze vergeten je te vertellen, dat na al die bomen en planten hun maximale leeftijd heeft bereikt, al het opgenomen CO² wordt weer netjes wordt teruggegeven aan de natuur bij het afbraakproces zoals verrotting, verbranding etc. Deze alarmistische klimaatwetenschappers en aanhangers hebben het verkeert.
 • C. Vlaar

  1 maand geleden
  Het is niet mogenlijk , kijk maar naar de bekabeling deze heeft nog 'n inhaalslag nodig van 20 jaar en dan nog de financiering ook niet voor iedereen mogenlijk . Maar vergeet vooral waterstof niet !!!
 • Rob Zoomers

  1 maand geleden
  Energie centrales hebben een rendement van max 60% (een HR ketel 98%), en dan heb je de kabelverliezen van het elektra van de centrale tot je wcd nog niet mee gerekend dus duurzaam is elektra opgewekt door standaard energiecentrales niet. Waar zit de CO2 winst ?. Ga eerst de elektra verduurzamen met windturbines of kernenergie.