Archieffoto uit februari 1989: Iraanse vrouwen dragen een doek met daarop de tekst ‘vermoord Salman Rushdie’.
Volledig scherm
Archieffoto uit februari 1989: Iraanse vrouwen dragen een doek met daarop de tekst ‘vermoord Salman Rushdie’. © AFP

Zoekers en twijfelaars, we hebben ze nodig

Salman Rushdie schreef over een zoeker, een twijfelaar. In deze overspannen wereld hebben we zulke mensen meer nodig dan ooit, schrijft onze chef nieuws Saskia van Westhreenen.

9 reacties

 • Gerard Faber

  1 maand geleden
  Mooi verhaal. Heb het boek 30 jaar geleden gelezen, Haroen heb ik voorgelezen aan mijn zoontje (inmiddels een zoon). Twijfelen is lastig in 260 tekens. Maar zo belangrijk!
 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. Dat wij, de Overheid in dit geval, goed moet nadenken wie we, de Overheid, hier binnen laat of haalt?. Ik denk, @ Harry Jacobse, dat er reeds meerdere gerecaliseerde religieuze fanatiekelingen niet alleen hier in NL. maar in de hele EU-Unie vertoeven en wel onder de radar. Tja de deur is open helaas.
 • Hans Lindeboom

  1 maand geleden
  Ja dat klopt. Maar alleen als de twijfelaars en zoekers passen in het narratief. Zodra mensen beginnen te zoeken of te twijfelen aan bijvoorbeeld zoiets als de Corona maatregelen of de vaccins, dan worden ze ineens 'wappies' genoemd en belachelijk gemaakt, want dat past weer niet in het gecreëerde beeld van angst en verdeling. Hans Lindeboom.
 • Julia van Damme

  1 maand geleden
  Inderdaad @Harry Jacobse, wat dat betreft heeft NL al jarenlang erg degelijke oogkleppen voor en van luisteren naar de zorgen van het overgrote deel van de bevolking is ook totaal geen sprake, integendeel, laat maar binnen iedereen, hier staat de deur wagenwijd open. En dan ook nog bij gemeenten afdwingen dat ze asielzoekers opnemen. Als ik de foto's zie van al die mannen uit Afrika en Azië slaat de schrik me alweer om het hart. En eenmaal binnen begint de kritiek op alles wat hier niet deugt.
 • ANN LIMBOS

  1 maand geleden
  Harry Jacobse, je slaat de nagel op de kop !!!
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’