Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) staat de pers te woord over de mondkapjeshandel van Sywert van Lienden.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) staat de pers te woord over de mondkapjeshandel van Sywert van Lienden. © ANP

Zwijgen over mondkapjesdeal is nergens voor nodig

Niemand wil geassocieerd worden met de omstreden mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. Minister De Jonge kan beter gewoon uitleggen wat er gebeurd is, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar. 

21 reacties

 • M Waarhold

  10 maanden geleden
  Linksom of rechtsom, we worden gewoon besodemieterd met alles en er zijn nu eenmaal mensen (die al genoeg hebben) die over de rug van anderen schaamteloos geld verdienen en in die kringen rond politici is het niet anders. De politiek is een afvoerput van geld wat zomaar met bakken uitgegeven wordt. Betuwe lijn, Noord-Zuid, ICT, Binnenhof... daar worden miljoenen verdient vandaar dat het altijd duurder uitpakt en ze weten heus wel wie ze inhuren. Gevalletje Lubbers.
 • iohn van dorst

  12 maanden geleden
  gewoon opsta pen en de bajes in dat doen ze bij de gewone man ook
 • Ron Janssen

  12 maanden geleden
  Beleid van het kabinet is een beerput. Opstapeling van problemen en alles wordt zonder pardon onder de vloerkleed geschoven en gaan verder als er niks aan de hand is, ondertussen word het leven in Nederland voor de gewone burger ondragelijk gemaakt. Geen loonsverhoging en als het er komt wordt het aan de andere kan 3 voudig weggehaald door belastingen en accijs . Van een baan salaris kan je niet normaal rondkomen , als je een huur appartement kan betalen is de vraag nog maar of je eten kan kopen
 • Sander de Koning

  12 maanden geleden
  De hele politiek hangt met leugens aan elkaar: Rutte-geen herinnering-Kaag- hier scheiden onze wegen is in en in triest steeds meer 1 mans/vrouw partijen dus over een aantal jaren krijgt men geen kabinet meer voor elkaar,dus tijd voor een president en als deze niet goed zijn best heeft gedaan 0ver 4 jaar weer een nieuwe,beter dat als die leugenaars blijven zitten.
 • Stephan Veldhuijsen

  12 maanden geleden
  Het is te verklaren waarom Hugo de Jonge in Rutte IV een andere ministerpost toegewezen heeft gekregen. Op de eerste plaats kan hij net zo goed als zijn vriend Mark Rutte de waarheid verdraaien of de aandacht afleiden naar iets anders, maar in zijn huidige positie staat hij direct minder in de belangstelling en kan hij in de luwte verder gaan met rommel maken. En, hij kan niet meer afgerekend worden op wat misging tijdens de pandemie, het kost hem hooguit imagoschade.