Volledig scherm
Het bericht van Banksy via zijn site © banksy.com

'Banksy opgepakt door politie New York'

De man die New York in zijn greep houdt, is opgepakt. Tenminste dat wil hij zijn fans laten geloven. Banksy, de graffiti-artiest die momenteel 'tourt' door New York heeft dat laten weten via zijn blog. 'Mijn kunstwerk van vandaag gaat niet door wegens politie-activiteiten.'

Hoewel kunstaanbidders over de hele wereld bekend zijn met het fenomeen Banksy, is hij nog altijd anoniem. Deze maand kondigde hij aan in New York te zijn en elke dag een illegaal kunstwerk te onthullen. Dit varieert van video's, graffiti en beeldhouwwerken. Het onthullen van zijn kunst doet de 'tagger' via zijn blog.

Nu lijkt daar een vervroegd eind aan te zijn gekomen door de tussenkomst van de politie. Al wordt er ook gesuggereerd dat de verschenen tekst het kunstwerk van de dag is.

Geen commentaar
De lokale politie geeft geen commentaar over de vermeende arrestatie. Michael Bloomberg, burgemeester van 'the Big Apple', heeft eerder al te kennen gegeven dat graffiti spuiten een misdaad is en niet blij te zijn met de komst van de Engelse kunstenaar. 'Graffiti ruïneert eigendommen van mensen en het is een symbool van verloedering. Sommige plekken zijn voor kunst en sommige niet.'

Sphinx
Eerder deze week onthulde Banksy op een vuilnisbelt de 'Sphinx van Gizeh' (zie onder). Dit uit gebroken bakstenen gemaakte beeldhouwwerk is echter alweer gestolen en doorverkocht zo laat de New York Post zien via onderstaande video.