Volledig scherm
PREMIUM
© -

Lovende woorden voor Van Egmond: ‘Hij schrijft als een goede drummer’

Van Michel van Egmond verscheen deze week Wim Kieft, de terugkeer, zijn achtste boek in zes jaar. Succes lijkt gegarandeerd. Hoe gaat Van Egmond te werk?

Er was weer eens trammelant tussen de top van RTL en de makers van het voetbalpraatprogramma, Voetbal International. Meestal ging dat over opmerkingen die de heren Derksen en Van der Gijp aan tafel de wereld in slingerden. Nu belde een woedende Wilfred Genee naar directeur Marco Louwerens voor heel iets anders. ,,We eten deze week al voor de derde keer bami, maar ik lust helemaal geen bami!”

De anekdote komt uit Topshow, een boek over het wel en wee achter de schermen van het televisieprogramma. Het toont een van de ingrediënten van het succes van schrijver Michel van Egmond (50). ,,Hij heeft oog voor detail tot in het absurde en veel humor”, zegt Marieke Derksen, uit- gever van Van Egmond. Jan Hillenius, co-auteur van Topshow en Inside: ,,Welke kleur schoenen draagt Johan Derksen? Hoeveel dropjes eet hij? Wat zegt Van der Gijp tegen de visagiste? De dialoogjes, de kleinste dingetjes zijn belangrijk, daar draait het bij Michel om.”