Volledig scherm
James Worthy © anp

Playboy haalt kwetsende anti-vrouwencolumn offline

Mannenblad Playboy heeft een column van de Amsterdamse schrijver James Worthy over huiselijk geweld offline gehaald. Worthy haalde de woede van veel lezers op de hals door te beweren dat 'vrouwen bloedzuigers zijn die al jarenlang mishandelen'.

Volledig scherm
Worthy noemde zijn column To Be or not to be © Playboy.nl

De columnist, die inmiddels zijn excuses heeft aangeboden voor de opmerkelijke publicatie, maakte in zijn stuk een vergelijking met Charles Saatchi (ex-man van tv-kok Nigella Lawson, red.) en zanger Chris Brown.

Geestelijk mishandelen
'Een hondsdolle teef moet je niet aaien, die moet je overrompelen. Dat is beter voor de hond. Toen Saatchi naar de keel van zijn vrouw greep, ontplofte de wereld. Maar wat de wereld vergat, is dat vrouwen bloedzuigers zijn en dat ze ons al jaren geestelijk mishandelen', zo luidt een fragment. 'Chris Brown heeft zulke losse handjes dat diverse dokters denken dat hij lepra heeft.' Worthy kiest uiteindelijk kant voor Saatchi. 'Beste mannen, als uw vrouw dus ooit weer een keertje door de geluidsbarrière heen probeert te ruziën, kies dan voor de Saatchi en niet voor de Brown.'

De schrijver toont nu berouw. 'Soms schrijf je een column waarvan je denkt: dat kan net. Deze kon niet. Eerlijk is eerlijk. Zuigen om het zuigen. Prutswerk', twittert hij. Playboy heeft het stuk offline gehaald. Op de website van het mannenblad staat nog wel een verwijzing naar 'To Be Or Not To Be'.

Volledig scherm
De column © Playboy