Volledig scherm
Tete de Femme, de gestolen tekening van Picasso. © getty

Politie vindt Picasso terug en houdt dief aan

De Amerikaanse politie heeft een brutale dief opgepakt die op klaarlichte dag een tekening van Picasso van de muur had gehaald en meegenomen uit een galerie in San Francisco. Ook de tekening is teruggevonden.

De goedgeklede Mark Lugo (30) wandelde eerder deze week met de tekening onder zijn arm rustig naar buiten en stapte daar in een wachtende taxi met onbekende bestemming. De politie had beelden van de bewakingscamera verspreid.

De gestolen tekening heet Tête de Femme (Vrouwenhoofd). Het dateert uit 1965 en zou door de Weinstein Gallery worden verkocht voor circa 140.000 euro. De dief is opgepakt in een hotel in Californië. Daar werd ook de gestolen tekening gevonden, aldus de politie van San Francisco.

A4
De tekening was makkelijk mee te nemen, omdat hij niet zo groot is, A4-formaat. De galerie heeft meer beroemde werken hangen in een ruimte, die vrij toegankelijk is vanaf de straat. 
 
'We zijn zoiets als een gratis museum, maar dat heeft een risico', zegt eigenaar Rowland Weinstein in de krant San Francisco Chronicle. De galeriehouder overweegt de beveiliging te verscherpen.