Volledig scherm
Een straat voor en na de schilderingen. © SAIC

Seoul opgefleurd met kunst die zichtbaar wordt bij regen

Een groep kunstenaars uit Chicago heeft een manier gevonden om het regenseizoen in Zuid-Korea wat op te fleuren. Ze versierden enkele straten in hoofdstad Seoul met schilderingen die pas zichtbaar worden wanneer het begint te regenen.

Op een zonnige dag zie je er niets van, maar zodra het gaat regenen komen ze tevoorschijn: felgekleurde walvissen, schildpadden en vissen. Sinds kort sieren ze de straten van de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul om zo de grijze dagen van het regenseizoen wat op te vrolijken. Ze zijn gemaakt met zogeheten hydrochromatische verf, die reageert op water.

De kunstenaars van de School of the Art Institute of Chicago lieten zich naar eigen zeggen inspireren door het land zelf: ,,De kunstwerken maken gebruik van de natuurlijke kenmerken van Zuid-Korea, die zorgen voor een stroom van regenwater in iedere straat. Ze vullen die met kleur en leven", aldus de bedenkers van Project Monsoon. 

Billboards
Artist impressions, die op verschillende plekken in Seoul op billboards te zien zijn, laten zien hoe kleurrijk de straten er tijdens een regenbui uitzien. Wie het met eigen ogen wil zien, moet nog even geduld hebben: het volgende regenseizoen in Seoul is pas volgende zomer.

Volledig scherm
© SAIC
Volledig scherm
© SAIC