Volledig scherm
Superman zoals we hem kennen: met rode slip.

Superman verliest zijn broek

Superman redt al meer dan 70 jaar de wereld in zijn kenmerkende rode cape, blauwe bodysuit en strakke rode slip. Nu wordt het tijd dat de held met zijn tijd meegaat, vinden de tekenaars bij DC Comics. Gevolg: Superman verliest zijn rode broekje.

Volledig scherm
Superman zonder rode broek.

Het restylen van 'de man van staal' was nodig, omdat de traditionele strips veel last hebben van concurrentie van games en films, schrijft The Independent.

Niet alleen het uiterlijk van Superman wordt significant veranderd, ook andere leden van de superheldenfamilie, zoals Batman en Wonder Woman, krijgen een nieuw kostuum. De stripuitgever gaat haar stripreeksen vanaf september opnieuw uitbrengen. In totaal komen 52 nieuwe 'eerste edities' uit.
 
DC-tekenaar Jim Lee belooft dat de superhelden meer in de huidige tijd zullen passen. Ook komen er nieuwe karakters bij, waaronder zwarte, hispanic en homoseksuele superhelden. Superman is sinds zijn introductie in juni 1938, op een ander kapsel in de jaren 90 na, nooit veel veranderd. Veel fans van Superman zijn dan ook helemaal niet blij met de nieuwe look.