Volledig scherm
© anp

Vermeers Meisje met de parel op postzegels

Het wereldberoemde schilderij Meisje met de parel van Johannes Vermeer prijkt sinds vandaag op postzegels van PostNL. Het postbedrijf geeft in totaal negen nieuwe zegels uit als eerbetoon aan het pas heropende Mauritshuis. Dat meldde PostNL. Naast het topstuk van Vermeer komen ook werken van onder meer Rembrandt, Rubens, Hals, Potter, Fabritius en Bosschaert de Oude op de serie postzegels.

De zegel met het Meisje met de parel is bedoeld voor post die de grens over gaat, terwijl de de andere zegels zijn bedoeld voor bestemmingen binnen Nederland. Voor een vel met vijf binnenlandse zegels moet 5 euro worden betaald. Een vel met tien internationale Meisje met de parel-zegels kost 10,50 euro.

Vrijdag heropende Koning Willem Alexander het Mauritshuis in Den Haag, na een verbouwing van twee jaar. Het museum is volledig gerenoveerd en in oppervlakte verdubbeld door een ondergrondse uitbreiding naar een gebouw aan de overzijde van de straat. Op de avond van de heropening bezochten 1950 mensen gratis het Mauritshuis. Voor de deur stonden mensen in een honderden meters lange rij langs de Hofvijver te wachten.

In het museum zijn in 16 zalen zo'n 260 schilderijen te zien van Hollandse en Vlaamse meesters uit de Gouden Eeuw, van beroemde kunstenaars als Rembrandt, Vermeer, Jan Steen en Frans Hals.