De officier van justitie in Boekarest heeft 18 jaar celstraf geëist tegen Radu Dogaru, een van de hoofdverdachten van de diefstal van zeven schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal.
Volledig scherm
De officier van justitie in Boekarest heeft 18 jaar celstraf geëist tegen Radu Dogaru, een van de hoofdverdachten van de diefstal van zeven schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal. © epa

Voortvluchtig 'brein achter kunstroof Rotterdam' opgepakt

UpdateDe enige nog voortvluchtige verdachte van de schilderijenroof uit de Kunsthal in Rotterdam, is opgepakt in Engeland. Dat heeft de Roemeense televisiezender Realitatea TV vrijdag gemeld. Het gaat om de Roemeen Adrian Procop, die wordt gezien als de tweede hoofdverdachte naast Radu Dogaru. Procop werd sinds begin dit jaar internationaal gezocht. De Roemeense justitie ziet hem als 'het brein' achter de roof.

 1. Ruim 6 jaar cel voor hoofdverdachte Kunsthalroof

  Ruim 6 jaar cel voor hoofdver­dach­te Kunsthal­roof

  De rechtbank in Boekarest heeft twee verdachten van de kunstroof in de Kunsthal in Rotterdam vandaag beiden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en 8 maanden. Het gaat onder anderen om hoofdverdachte Radu Dogaru die heeft bekend dat hij de schilderijen uit het museum heeft weggehaald. Vorige week was 18 jaar cel tegen hem geëist. De andere verdachte is Eugen Darie, die de doeken naar Roemenië vervoerde. Ook hij bekende.
 2. ‘Boijmans liep schenking van 80 miljoen mis, plannen geheim gehouden’

  ‘Boijmans liep schenking van 80 miljoen mis, plannen geheim gehouden’

  De financiële tegenvaller rond de renovatie van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam blijkt veel groter dan gedacht, schrijft NRC. De filantropische Stichting Droom en Daad trok niet alleen een bijdrage van 40 miljoen euro voor de verbouwing terug, zoals vorig jaar al bekend werd, maar óók het aanbod van nog eens 40 miljoen euro voor een permanent Boijmans-museum voor moderne en hedendaagse kunst in Rotterdam-Zuid.
 3. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 1. Bruin-witte puppy Skipper is geboren met zes pootjes
  Play

  Bruin-wit­te puppy Skipper is geboren met zes pootjes

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren