1. European Darts Open | Clash tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld lijkt aanstaande
  Premier League Darts

  European Darts Open | Clash tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld lijkt aanstaande

  Michael van Gerwen, koploper in de Premier League, reisde met een goed gevoel af naar Newcastle. Daar vindt vanavond de achtste Premier League-avond plaats. Mighty Mike won afgelopen zondag Players Championship 7 en boekte daarmee zijn eerste toernooizege van het jaar. ,,Dat geeft vertrouwen", aldus Van Gerwen, die zich na de Premier League-avond mogelijk mag opmaken voor een duel met Raymond van Barneveld.
 1. Sensatie: De Zwaan klopt Price, Van Gerwen wint Nederlands onderonsje, exit Noppert en Van Duijvenbode
  UK Open/Met video

  Sensatie: De Zwaan klopt Price, Van Gerwen wint Nederlands onderonsje, exit Noppert en Van Duijvenbo­de

  In de vijfde ronde van de UK Open Darts in Minehead heeft Jeffrey de Zwaan voor een gigantische stunt gezorgd door voormalig wereldkampioen Gerwyn Price uit te schakelen (10-8). Dit jaar krijgt de ‘FA Cup of Darts’ bovendien een andere winnaar dan vorig jaar, want Danny Noppert ging verrassend onderuit tegen William O’Connor (10-9). Dirk van Duijvenbode en Martijn Kleermaker zijn ook uitgeschakeld. Laatstgenoemde moest zijn meerdere erkennen in Michael van Gerwen.
 2. Van Gerwen vermoeid op UK Open, nu wacht Nederlands onderonsje: ‘Ben er een beetje klaar mee’
  Met video's

  Van Gerwen vermoeid op UK Open, nu wacht Nederlands onderonsje: ‘Ben er een beetje klaar mee’

  Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de vijfde ronde van de UK Open. Mighty Mike, donderdag nog de winnaar van de Premier League-avond in Exeter, won met 10-8 van Dave Chisnall. Zondag treft hij met Martijn Kleermaker een landgenoot. Ook Raymond van Barneveld had een pittige loting in de vierde ronde. Barney trof Rob Cross en verloor in de beslissende leg met 10-9. In totaal haalden zes Nederlanders de laatste 32.
 1. Nederlanders klaar: ook Dirk van Duijvenbode strandt na vroege aftocht Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld
  Players Championship 1

  Nederlan­ders klaar: ook Dirk van Duijvenbo­de strandt na vroege aftocht Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld

  Bij het eerste vloertoernooi van het jaar voor tourkaarthouders bij de PDC is het geen Nederlandse darter gelukt om de halve eindstrijd te bereiken. Nadat Michael van Gerwen niet voorbij de openingsronde kwam en onder anderen ook Raymond van Barneveld al vroeg naar de uitgang werd verwezen, strandde Dirk van Duijvenbode als laatste landgenoot bij de laatste acht op Players Championship 1.