Lisa Ashton.
Volledig scherm
Lisa Ashton. © BSR

Ashton pakt als eerste vrouw ooit PDC Tour Card bij Q-School

4 Nederlanders succesvolLisa Ashton heeft als eerste vrouw ooit een PDC Tour Card bemachtigd via de Q-School. In het verleden wisten twee vrouwen al eens een Tour Card te behalen, maar nooit via de Q-School. Dat is een vrij nieuw concept van dartsbond PDC, waarbij in een groot toernooi via het knockout-systeem wordt gespeeld om Tour Cards. Ashton is viervoudig wereldkampioen bij de vrouwen.

Met zo'n Tour Card krijg je als darter startrecht bij Players Championship-toernooien en bij kwalificaties voor belangrijke televisietoernooien.

Naast de 49-jarige Ashton (die succesvol was op de Britse Q-School) wisten op dag vier van de Q-School vier Nederlanders een Tour Card te bemachtigen via de Europese Q-School. Dirk van Duijvenbode, Wesley Harms, Derk Telnekes en Martijn Kleermaker verdienden op basis van hun prestaties in de afgelopen dagen via de Q-School Order of Merit een Tour Card.

  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.