Volledig scherm
Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen op de Zwarte Cross met in hun midden Zwarte Cross-icoon ‘Tante Rikie’. © Twitter Raymond van Barneveld

‘Barney’ en Van Gerwen darten op de Zwarte Cross: ‘Houd die helm op!’

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld speelden vanavond vermoedelijk de meest bizarre dartspartij in hun carrière. Het duo was uitgenodigd op festival de Zwarte Cross om een unieke wedstrijd te spelen met merkwaardige hindernissen. Van Gerwen trok aan het langste eind en mag de prachtzege toevoegen aan zijn palmares. 

Beide darters genoten zichtbaar van het ludieke duel. De tent waarin de wedstrijd werd afgewerkt stond bomvol met zingende, drinkende en schreeuwende toeschouwers. De opkomst van Van Gerwen duurde bijzonder lang. Hij nam uitgebreid de tijd om te grappen met het publiek.

Het leek de organisatie leuk om de wedstrijd tussen de Nederlandse topdarters op te luisteren met toepasselijke hindernissen. Eerst gooide het duo met een motorhelm op, daarna droegen Barney en Van Gerwen een motorbril waar vrijwel niets door te zien was. Volgens manager Jaco van Bodegom deed de helm Van Barneveld zelfs goed.