Volledig scherm
Raymond van Barneveld en Peter Wright omhelzen elkaar in Ahoy. © Getty

Barney steunt Wright in zijn jacht op wereldtitel: ‘Ik moet geen Mister Nice Guy meer zijn’

Peter Wright liet zich na zijn gewonnen halve finale op het WK darts ontvallen dat hij die ochtend een aanmoedigingsberichtje van Raymond van Barneveld had ontvangen.

 ,,Hij zei dat ik meedogenlozer moest worden, niet Mister Nice Guy moet willen zijn. En dat ik dan wereldkampioen kan worden. Ik denk dat hij gelijk had”, aldus Wright, die een slecht track record heeft tegen zijn opponent in de eindstrijd: Michael van Gerwen. ,,Maar Michael heeft geen indruk op me gemaakt dit toernooi. Hij gooit bagger”, stelde ‘Snakebite', die een maand geleden na een demonstratiepartij in Duitsland al tegen Van Gerwen zei dat ze elkaar in de WK-finale zouden tegenkomen.  Zijn zelfvertrouwen haalt Wright uit het feit hij sinds kort met nieuwe pijlen gooit. ,,Speciaal voor dit WK gemaakt.”  

Niet klaar

Ook in 2014 stonden Van Gerwen en Wright tegenover elkaar in de WK-finale. Toen won Van Gerwen vrij eenvoudig. ,,Toen was ik nog niet klaar om wereldkampioen te worden, nu wel”, aldus Wright. ,,Destijds had Michael er al een verloren WK-finale op zitten. Dat was in zijn voordeel en dat heeft hij nu niet meer.” 

Zes tenues

Wat ook getuigt van vertrouwen bij Peter Wright: hij heeft voorafgaand aan het WK al zes verschillende tenues uitgekozen (inclusief de kleuren van zijn hanenkam); de Schot ging er dus vanuit dat hij in ieder geval vijf overwinningen zou boeken in Ally Pally. Hoe zijn haar, shirt, broek en schoenen er tijdens de finale uit gaan zien, wilde Wright nog niet verklappen. 

Volledig scherm
Raymond van Barneveld. © BSR Agency
Volledig scherm
Peter Wright. © BSR Agency