Raymond van Barneveld en Phil Taylor op archiefbeeld.
Volledig scherm
Raymond van Barneveld en Phil Taylor op archiefbeeld. © LAWRENCE LUSTIG

‘Coronapotje’ tussen ‘Barney’ en Taylor vanuit hun eigen woonkamers

Raymond van Barneveld en Phil Taylor gaan binnenkort een partijtje tegen elkaar spelen. De ex-darters zullen echter niet samen aan de oche staan, maar zullen 450 kilometer van elkaar verwijderd zijn. Op deze manier hoopt Target Darts geld op te halen voor het goede doel.

Barney speelt vanuit zijn huiskamer in Den Haag, terwijl Taylor een bord ophangt in zijn woning in Stoke-on-Trent (Engeland). Dit zal geen normaal dartbord zijn, maar een softtip-bord. Daar zit bijvoorbeeld een camera en microfoon in, zodat ze hun tegenstander goed kunnen zien.

Tegenover The Sun legde Taylor uit waarom ze dit gaan doen. ,,Iedereen verlangt in deze moeilijke tijden naar live sport. We kunnen hiermee de stemming verbeteren en wat geld ophalen voor het goede doel.”

  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.