Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Dartminnend Nederland ontploft na idee voor ander dartbord voor vrouwen: ‘Voelt als foezelen’

Het is totaal niet denigrerend bedoeld, haast Jacques Nieuwlaat zich te zeggen als hij wordt geconfronteerd met zijn proefballonnetje van een aangepast dartbord voor vrouwen. Waarbij de ‘trebles’ en de ‘doubles’ net wat groter zijn, zodat de gemiddeldes van de vrouwen die van de mannen meer benaderen.

20 reacties

 • Ossel

  1 jaar geleden
  Dikke Onzin. In de gewone Nederlandse competitie gooien de dames ook op het zelfde bord als de heren en daar kunnen de dames de dubbels ook wel gooien.
 • C.J.H. PIETERSE

  1 jaar geleden
  @R.G. v.d. Berg: Uitstraling, mimiek, "show"? Of (Nieuwlaat): "characters"? Als 't (vooral) daarom gaat, is darts eigenlijk altijd 'n kroegensport gebleven. Ik schreef hier al eerder: bij darts komt 'n ander type publiek dan b.v. bij tennis, waar het niet wegloopt na mannenpartijen, maar de tegelijkertijd(!) spelende vrouwenpartijen óók worden bezocht. Ik heb trouwens nog steeds geen antwoord op m'n vraag of 't bord bij vrouwen nu al lager hangt; info hierover ga ik maar bij de Dartbond opvragen
 • R.G. van den Berg

  1 jaar geleden
  Het idee van Jacques is helemaal zo gek nog niet, hoor. Maar dan moet het wel volledig gescheiden worden gehouden van het "mannendarts"; alsook geen enkel verglijk meer treffen, want dat gaat dan niet meer op. Het is zeker het proberen waard, alleen zal daar veel meer bij komen kijken. Denk daar bij aan uitstraling, mimiek en aankleding van de toernooien. Het moet voor publiek en sponsors interessant genoeg zijn. Hoge gemiddelden is één ding, maar de hele "show" wellicht nog veel belangrijker.
 • C.J.H. PIETERSE

  1 jaar geleden
  Kleine mensen hebben het bij vrijwel iedere sport (soms zelfs véél) moeilijker dan lange(re) sporters. Een lange tennisser/basketballer heeft 'n veel groter bereik dan 'n kleine. Basketbal is 'n teamsport, dus spelers zijn altijd lang; anders kan de langste de bal in de basket leggen ipv gooien. Biljarttafel kun je niet tijdelijk laten krimpen. Darten is juist 'n precisiesport waarbij je alle sporters gelijke kansen kúnt bieden, dus doe dat dan ook! Of hangt 't bord nu al op pers. ideale hoogte?
 • C.J.H. PIETERSE

  1 jaar geleden
  Hangt 't dartbord voor mannen en vrouwen even hoog dan? Dat kan natuurlijk niet; ik schreef al eerder dat 't bord bij iedere darter (m/v) qua hoogte moet worden aangepast; 'n vrouw v. 1.55m kan nooit dezelfde prestatie leveren als iem. v. 1.80m. Iedereen, groot of klein, moet toch kunnen meedoen? Bewegingswetenschappers kunnen exact bepalen wat per persoon de ideale hoogte van het bord is: is dat nooit in de hoofden v.d. mensen v.d. dartbond opgekomen? Zonder ideale hoogte nooit eerlijke kansen!