De Zwaan na Nederlands onderonsje met Wattimena naar kwartfinale EK Darts

2e Nederlander in kwartfinaleJeffrey de Zwaan heeft zich als tweede Nederlander geplaatst voor de kwartfinale van het EK darts in Göttingen, Duitsland. De Zwaan rekende in een Nederlands onderonsje af met Jermaine Wattimena: 10-6. 

Vincent van der Voort plaatste zich eerder op zaterdag al bij de laatste acht. 

Michael van Gerwen, de wereldkampioen én nummer één van de wereld, verloor verrassend al in de eerste ronde van Ross Smith, die op zijn beurt in ronde twee verloor van Ricky Evans. 

De Zwaan nam tegen zijn landgenoot snel een 6-2 voorsprong. Wattimena kwam nog terug tot 6-4, maar De Zwaan wist zijn voorsprong vast te houden en won de partij met 10-6.

De Zwaan haalde vorig jaar nog de halve finale op het grote televisietoernooi World Matchplay, zijn beste prestatie tot dusver op een groot toernooi.

Naast De Zwaan en Van der Voort staan ook Michael Smith (10-7 zege op Stephen Bunting), Gerwyn Price (10-6 zege op Nathan Aspinall), Rob Cross (10-7 zege op Joe Cullen), Daryl Gurney (10-7 zege op Simon Whitlock), Dave Chisnall (10-4 zege op Jonny Clayton) en Ricky Evans (10-7 zege op Ross Smith) in de kwartfinale. Zondag worden de kwartfinales, halve finales én finale gespeeld in Göttingen.

Programma kwartfinale

Rob Cross - Ricky Evans
Dave Chisnall - Daryl Gurney
Michael Smith - Jeffrey de Zwaan
Vincent van der Voort - Gerwyn Price

Volledig scherm
De Zwaan op archiefbeeld. © Pim Ras Fotografie