FERDY DAMMAN
Volledig scherm
PREMIUM
© FERDY DAMMAN

Feest als vanouds, maar wat als darts achter de muur verdwijnt? ‘Miljoen kijkers bij WK-finale haal je straks niet meer’

Voor het eerst in twee jaar konden Nederlandse dartsfans weer naar een groot toernooi om Michael van Gerwen en de rest te zien. Het was ouderwets carnaval, maar er zijn ook zorgen over de toekomst van de sport.

 1. Raymond van Barneveld ondanks vroege exit op Players Championship Finals virtueel bij eerste 32 op WK

  Raymond van Barneveld ondanks vroege exit op Players Champions­hip Finals virtueel bij eerste 32 op WK

  Raymond van Barneveld staat, ondanks een 4-6 nederlaag tegen Kim Huybrechts in de eerste ronde van de Players Championship Finals, in aanloop naar het WK darts virtueel in de top 32. Dat betekent dat hij de eerste ronde over zou mogen slaan op het WK. Definitief is zijn plek bij de eerste 32 nog niet, al moeten zijn concurrenten minimaal de finale zien te bereiken in het Engelse Minehead.
 2. Vlijmscherpe Michael van Gerwen maakt perfecte Nederlandse dag compleet op Grand Slam of Darts
  5 uit 5

  Vlijmscher­pe Michael van Gerwen maakt perfecte Nederland­se dag compleet op Grand Slam of Darts

  Alle vijf de Nederlandse deelnemers hebben hun eerste partij van de Grand Slam of Darts gewonnen. Na Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena sleepte ook Michael van Gerwen in stijl zijn eerste overwinning binnen op de major. Mighty Mike gooide een gemiddelde van 101,58, was ruim 83 procent op zijn dubbels en zette Nathan Rafferty met duidelijke cijfers op zij: 5-2.