Volledig scherm
Peter Wright. © Lawrence Lustig/PDC

Galstenen zitten Wright dwars, weer thuis na opname in ziekenhuis

Darter last pauze inDe Schotse topdarter Peter Wright kampt in de aanloop naar het WK met fysieke problemen. De 47-jarige Wright moest vandaag met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis. De immer bont uitgedoste Snakebite is inmiddels weer thuis, maar hij gooit voorlopig geen pijltjes meer.

De PDC meldt dat het problemen met zijn galstenen betreft.

,,Hij kan geen demonstraties geven en werken totdat hij weer in orde is'', meldde zijn vrouw Joanne Wright, die tevens als manager en kapper van Wright fungeert.  

Ze voorziet de hanenkam op het hoofd van haar man voor iedere belangrijke partij van een nieuw kleurtje en tekent daarnaast steevast de afbeelding van een slang, verwijzend naar de bijnaam van Wright. ,,We bieden alle fans die een kaartje hebben gekocht om Snakebite te zien in de aanloop naar kerst onze excuses aan'', aldus mevrouw Wright.

De grote vraag is of de Schotse darter op tijd fit is voor het WK. Hij staat achter titelverdediger Michael van Gerwen tweede op de plaatsingslijst. Wright hoeft pas op 21 december aan te treden voor zijn partij in de eerste ronde tegen de Braziliaanse debutant Diogo Portela.