Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Getty Images

Gedreven Van Gerwen laat er geen gras over groeien

180! De eerste worp van Michael van Gerwen in de halve finale van de Premier League darts was meteen een maximum score. Het eerste tikje aan Rob Cross was uitgedeeld en er zouden er nog vele volgen.

MVG is die knock-out in de halve finale van het WK eind december nog niet vergeten. Tijdens de Premier League gooide hij Cross al twee keer met 7-2 van het podium, vanavond in de O2 Arena in Londen was het opnieuw vrijwel eenrichtingsverkeer. De ‘groene sloopkogel uit Vlijmen’ stopte pas met hard beuken toen hij met 5-1 voor stond. Bij 7-3 kon een zichtbaar ontevreden Cross even naar adem gaan happen tijdens een korte pauze. Daarin vond hij geen wondermiddel, maar Van Gerwen liet de wereldkampioen vervolgens wel bijna terugkomen tot 7-5. Dat schrikmoment schudde Mighty Mike weer wakker: 8-4 en vervolgens een uitgooi van 128: 9-4.

Daarmee was alleen nog wachten tot Van Gerwen de trekker definitief overhaalde. Cross stribbelde nog wel even tegen, maar kon de opgelopen schade niet meer volledig herstellen: 10-6. Met een moyenne van boven de 103 haalde MVG het moyenne dat hij deze hele Premier League al tentoon spreidt. Cross kwam daar met krap 97 niet bij in de buurt.   

De tegenstander in de finale is Michael Smith die verrassend met 10-6 de Schot Gary Anderson versloeg.  

Volledig scherm
MANCHESTER, ENGLAND - APRIL 26: Rob Cross in action during his match against Raymond van Barneveld in the 2018 Unibet Premier League at The Manchester Arena on April 26, 2018 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images) © Getty Images