Volledig scherm
Michael van Gerwen is gretiger dan ooit. © Getty Images

Gretige Van Gerwen jaagt op nieuw record

Michael van Gerwen verloor zijn wereldtitel begin januari aan Rob Cross en dat heeft de darter uit Vlijmen gretiger dan ooit gemaakt. Hij jaagt op een nieuw record. 

Sinds hij de halve finale van het WK nipt verloor van Cross, heeft 'MVG' vrijwel elk toernooi gewonnen waaraan hij heeft deelgenomen. De teller staat in 2018 al op tien. Van Gerwen denkt dat het mogelijk is om zijn eigen record van 2016, toen hij liefst 26 PDC-toernooien won, te verbreken.

Mentaal sterker

Vorige week schreef hij de European Darts Grand Prix in Sindelfingen op zijn naam. Komend weekeinde is Van Gerwen actief in eigen land bij de Dutch Darts Masters in Zwolle. ,,Ik moest in Sindelfingen mijn beste spel laten zien om te winnen. Dat is goed voor me. Daardoor word ik mentaal sterker."

Voordat hij in Zwolle aantreedt, wacht van Gerwen donderdag eerst nog een Premier League-avond in Aberdeen. Hij is inmiddels al verzekerd van de eerste plaats in de eindrangschikking en doet dus mee aan de finale-avond in de O2-Arena in Londen volgende week donderdag. 

Volledig scherm
Michael van Gerwen en Rob Cross. © Lawrence Lustig/PDC