Volledig scherm
Daryl Gurney. © Lawrence Lustig/PDC

Gurney voor het eerst naar halve finale in Blackpool

Daryl Gurney heeft voor het eerst de halve finale bereikt van de World Matchplay Darts in Blackpool. De Noord-Ier versloeg in de kwartfinale de Oostenrijker Mensur Suljovic met 16-13.

Suljovic had bijna de hele partij de leiding en was ook de betere maar in de slotfase kwam de jonge Gurney ijzersterk terug.  Bijna 13-12 kwam hij voor het eerst op voorsprong en die stond hij niet meer af.  Zes van de zeven laatste legs gingen naar Gurney. ,,Mijn beste prestatie ooit'', zo zei een emotionele Gurney na afloop.

Gurney speelt in de halve finale tegen de Schot Peter Wright die met 16-12 de Engelsman Darren Webster versloeg.

Titelhouder Michael van Gerwen is de enige Nederlander nog in dit prestigieuze toernooi in het noordwesten van Engeland. De Brabander komt morgenavond in actie tegen legende Phil Taylor (56) die in de tweede ronde gehakt maakte van Raymond van Barneveld (11-3), dezelfde cijfers als waarmee Van Gerwen Simon Whitlock verpulverde.

De winnaar van de partij Van Gerwen/Taylor speelt in de halve finale tegen de winnaar van de partij Alan Norris/Adrian Lewis.

Volledig scherm
Peter Wright. © Lawrence Lustig/ PDC

PDC Darts on Twitter

GURNEY WINS! | SuperChin knocks out Suljovic in a Matchplay thrillier! Stunning darting drama! #BVDarts https://t.co/P5dkaUGgXw

PDC Darts on Twitter

9️⃣7️⃣.1️⃣8️⃣ average 1️⃣3️⃣ x 180s 5️⃣0️⃣% on the doubles Some night for Daryl Gurney. @Superchin180 into the Semis 👏👏

PDC Darts on Twitter

SNAKEBITE WRIGHT WIN | Peter Wright knocks out Darren Webster, 16-12. We will see him in the #BVDarts semi- final https://t.co/k2r00j3qqj

Volledig scherm
Mensur Suljovic. © Getty