Volledig scherm
Justin van Tergouw. © Screenshot

Justin van Tergouw (17) pakt jeugdwereldtitel bij WK darts

LakesideJustin van Tergouw heeft op indrukwekkende wijze de jeugdwereldtitel bij de British Darts Organisation (BDO) gewonnen. De 17-jarige Utrechtse darter won in de finale op Lakeside met 3-1 in sets van zijn Ierse tegenstander Killian Heffernan.

De 15-jarige tegenstander van Van Tergouw begon nog prima. Hij pakte de eerste set meteen af van de Nederlander. Een 156-finish was knap, maar Van Tergouw deed er nog een schepje bovenop met een fraaie 170-finish.

Van Tergouw raakte geen moment in paniek en gooide ijzersterk door. Zijn tegenstander daarentegen begon zijn pijlen op de dubbels op kilometers afstand te missen. Een 131-finish in het begin van de 4e set was meteen tekenend voor het sterke spel van Van Tergouw, die nog geen bijnaam heeft. Hij gooide de wedstrijd zeer knap uit met een 132-finish.

De nieuwe Van Gerwen

Van Tergouw wordt door Nederlandse en buitenlandse kenners genoemd als dé Nederlandse opvolger van Michael van Gerwen in de toekomst. Hij is in ieder geval een stapje verder. Van Gerwen werd namelijk nooit jeugdwereldkampioen. Van Tergouw werd het vorig jaar voor het eerst en verdedigt zijn titel nu dus met succes.