Volledig scherm
PREMIUM
Michael van Gerwen en Rob Cross. © LAWRENCE LUSTIG

Kick-off met kraker: Van Gerwen tegen kampioen Cross

Eerder dan gedacht treffen wereldkampioen Rob Cross en Michael van Gerwen elkaar na hun veelbesproken dartskraker in de halve finale van het voorbije WK. De Nederlander zal vanavond bij de start van de Premier League uit zijn op eerherstel voor de verloren wedstrijd van toen.

Door Pim Bijl

De man die na dartsdemonstraties de afgelopen jaren o zo vaak had moeten zeggen dat hij toch echt geen robot was, vertoonde op 31 december inderdaad menselijke trekjes. In de zinderende halve finale van het WK tegen Rob Cross kreeg de spanning vat op Michael van Gerwen. Hij miste zes pijlen die hem de winst hadden kunnen bezorgen en moest uiteindelijk het hoofd buigen voor Cross.

Het was een thriller van jewelste geweest. In een bizarre partij van 2,5 uur kwam het bij 5-5 in sets en 5-5 in legs aan op een sudden death, waarin de 28-jarige man uit Vlijmen zichzelf wel voor de kop kon slaan. Niet hij, de vrijwel onaantastbare heerser, maar een debuterende Engelsman had de zenuwen iets beter in bedwang. ,,Ik kan het alleen mezelf verwijten’’, zei Van Gerwen die zaterdagavond na afloop. ,,Ik was beter dan Cross, maar maakte meer fouten.’’