Jelle Klaasen wordt beschuldigd van valsspelen. Klopt dat?
Volledig scherm
Jelle Klaasen wordt beschuldigd van valsspelen. Klopt dat? © beeldbewerking

Klopjacht op Klaasen na dubieuze dubbel in onlinetoernooi

VideoJelle Klaasen is na Geert Nentjes de tweede Nederlander die de knock-outfase van de Home Tour heeft bereikt. In de dartswereld gaat het echter vooral over de manier waarop hij van Gabriel Clemens een leg won. Want zat die pijl nu wel of niet in de dubbel 20?

Jelle Klaasen krijgt op internet veel kritiek. Hij zou gisteravond hebben valsgespeeld in de tweede wedstrijd van de avond. Het gaat zo: tegen Gabriel Clemens heeft de wereldkampioen van 2006 nog 70 punten over in de tweede leg. Hij gooit een enkele 10 en 20 om het met tops af te maken.

Hoewel de livestream wazig is, lijkt de pijl boven het vakje van de dubbel 20 te vallen. ‘Game in three’, zegt Klaasen, om zo de leg op te eisen. ‘The Cobra’ staat alleen in Goor, via een videoverbinding kijkt de rest van de wereld mee. Ook presentator Dan Dawson, die als scheidsrechter op afstand optreedt. Hij kan niet even bij het bord gaan kijken en volgt de spelers.

Bekijk hier het moment:

Leg voor Klaasen. Uiteindelijk wint hij met 5-3 van de Duitser. Na een 5-2 zege op Gavin Carlin (5-2) blijkt het genoeg. Ondanks ondanks een nederlaag tegen Ryan Meikle (4-5) gaat Klaasen door naar de knock-outfase van het thuistoernooi. Al is het met een nasmaak.

,,Ik baal er een beetje van dat mensen denk dat ik valsspeelde”, reageert de telefonisch onbereikbare Klaasen op Twitter. ,,Ik heb lange punten, de stream is wazig maar ik garandeer dat de pijl erin zat.”

Presentator Dan Dawson gaat – ook op Twitter – mee in het verhaal van Klaasen. ,,Een benauwde 10, een dikke 20 en links in het hoekje van de dubbel 20. Kijk eens naar de tweede pijl en hoe lang die punt is. Kijk dan nog eens naar de derde. Dit is hoe ik het zie. Iedereen houdt van een klopjacht, maar kijk het terug.”

En dus, oordeel zelf. Het filmpje staat hieronder.