Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Getty Images

Kuivenhoven zorgt voor megastunt met zege op Van Gerwen

Zwak weekeinde MVGMaik Kuivenhoven heeft vanmiddag voor een stunt van jewelste gezorgd in de eerste ronde van de  Players Championship 8 in Barnsley. De darter uit Naaldwijk klopte de nummer één van de wereld met 6-5. Gisteren ging Van Gerwen in Barnsley ook al voortijdig onderuit tegen Nathan Aspinall.

Maik Kuivenhoven.
Volledig scherm
Maik Kuivenhoven. © BSR Agency

Het was vanmiddag sowieso niet de dag van de Nederlanders. Jeffrey de Zwaan kon ook meteen zijn biezen pakken. Hij verloor met 6-1 van de Belg Mike de Decker. Wesley Harms kwam tekort tegen James Wade (6-3), Daryl Gurney schakelde Vincent van der Meer uit (6-2) en Jermaine Wattimena kon het niet bolwerken tegen Dom Taylor (6-5). Behalve Kuivenhoven plaatste ook Geert Nentjes zich voor de tweede ronde. Hij klopte Jamie Hughes (6-4).

De PC8 eindigt later vandaag.

  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.