Volledig scherm
Adrian Lewis. © BSR Agency

Lewis maakt comeback compleet en schakelt Reyes na verlenging uit

wk dartsHet moest uit zijn tenen komen, maar outsider Adrian Lewis heeft zich dan toch geplaatst voor de derde ronde van het WK. In zijn eerste wedstrijd had hij vijf sets lang de grootste moeite met Cristo Reyes, maar de tweevoudig wereldkampioen trok de partij toch over de streep na verlenging: 3-2.

De als dertiende geplaatste Lewis bereikte een maand geleden voor het eerst in ruim twee jaar de kwartfinale van een groot tv-toernooi, maar tegen Reyes lukte er vanaf het begin met name scorend weinig. De eerste set ging in een beslissende set naar The Spartan en ook de tweede set was een prooi voor de 32-jarige darter van de Canarische Eilanden.

Toen Lewis na de tweede onderbreking een 85-finish gooide voor de re-break leek er iets los te komen bij de Engelsman. ‘Checkouts’ van 82 en 81 volgden waarmee hij zijn eerste set op het bord zette. Dankzij twee opeenvolgende scores van 180 en dubbel 4 had Jackpot zijn comeback gerealiseerd.

Wat volgde was een regelrechte thriller van een beslissende set. In de eerste leg miste Lewis een 9-darter op de dubbel 12. Tot dusver is het nog niemand gelukt om een ‘perfecte leg’ te gooien dit WK, voor Lewis zou het zijn derde zijn geweest op het grootste podium. Toen de Engelsman zijn eerste wedstrijdpijl miste sleepte Reyes er een verlenging uit. Het werd 3-3 en bij 4-3 brak Lewis zijn tegenstander op het perfecte moment. Hij won en mag maandag gaan spelen tegen Darren Webster.

Volledig scherm
Simon Whitlock. © BSR Agency

De middag begon enkele uren eerder ook al met een comeback, van Seigo Asada. De beste Japanse darter draaide net als Lewis een 0-2 achterstand volledig om en won na verlenging van Keegan Brown: 3-2.

De man die in de middagpartijen het meest overtuigde was Ryan Searle. In zijn wedstrijd tegen de als 28ste geplaatste Steve West kwam Searle tot bijna 102 punten per beurt, het hoogste gemiddelde tot nu toe op het WK. Eén break was genoeg voor ‘Heavy Metal’, die zijn landgenoot wel met 3-0 versloeg. Voor Simon Whitlock was het een gemakkelijke middag. De 50-jarige Australiër had drie sets lang niets te duchten van debutant Harry Ward: 3-0.

Uitslagen middag 21 december
Tweede ronde

• Keegan Brown - Seigo Asada: 2-3 
• Simon Whitlock - Harry Ward: 3-0
• Steve West - Ryan Searle: 0-3
• Adrian Lewis - Cristo Reyes: 3-2

Volledig scherm
Seigo Asada. © BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency