Michael van Gerwen als topfavoriet naar WK: 'Iedereen weet: als ik mijn spel speel, ben ik onverslaanbaar’

met videoMichael van Gerwen trekt als dé grote favoriet voor de wereldtitel naar Londen. Met een negendarter én 170-finish in de finale van de Players Championship Finals toonde Mighty Mike zondag tijdens de generale repetitie voor het WK zijn bloedvorm. En dat liet hem niet onberoerd.

 1. Koptelefoon kan Gerwyn Price niet redden: ‘Ik weet niet of ik hier ooit nog speel’
  Met samenvatting

  Koptele­foon kan Gerwyn Price niet redden: ‘Ik weet niet of ik hier ooit nog speel’

  Gerwyn Price had het er eerder dit WK al over, maar deed het nu echt: darten met een koptelefoon op. De 37-jarige Welshman kwam in zijn kwartfinale tegen Gabriel Clemens nog op voorsprong, maar verloor vervolgens drie sets op rij. Daarna kwam hij met een geluidsdichte koptelefoon het podium op in Alexandra Palace. Het kon hem niet redden, want de Duitser won met 5-1 van de nummer één van de wereld.
 2. Michael van Gerwen haalt uit naar Masters-beul Rob Cross: ‘Ik vind het zo'n engnek’
  Met video

  Michael van Gerwen haalt uit naar Mas­ters-beul Rob Cross: ‘Ik vind het zo'n engnek’

  Michael van Gerwen had na de uitschakeling in de kwartfinales van The Masters weinig positieve woorden over voor tegenstander Rob Cross, die in de finale uiteindelijk met 11-7 verloor van Chris Dobey. Over de dartskwaliteiten van de Engelsman kon Mighty Mike ‘niks zeggen’, maar wel over het gedrag van Voltage. ,,Weet je wat het is? Dat cynische gedoe. Ik vind het zo'n engnek”, nam Van Gerwen geen blad voor de mond bij Viaplay.