Volledig scherm
© Lawrence Lustig/PDC

MvG en verrassing Dekker tegen elkaar in kwartfinale

PCFMichael van Gerwen heeft groots gemak de laatste acht gehaald van de Players Championship Finals in Minehead. De Brabantse nummer één van de wereld won met 10-5 van de Engelsman Darren Webster.

Van Gerwen verloor nog wel de eerste leg maar verder liet Mighty Mike het niet komen. Via 3-1 en 5-3 liep hij snel uit naar 8-3.

Van Gerwen kwam tot een gemiddelde van 102.68 met drie pijlen. Webster kwam niet hoger dan 91.38 gemiddeld.

Van Gerwen speelt in de kwartfinale tegen zijn landgenoot Jan Dekker, die met 10-5 won van de Engelsman Peter Jacques. 'Verrassing' Dekker, 52ste op de wereldranglijst, verzekerde zich daarmee van 12.500 pond aan prijzengeld, zo'n 14.000 euro. Dekker versloeg eerder dit toernooi wereldtoppers als Michael Smith en Simon Whitlock.

Nipt

Jermaine Wattimena lukte het net niet om de laatste acht te bereiken. De 29-jarige darter uit Westervoort verloor nipt met 10-9 van de Engelse oud-wereldkampioen Steve Beaton.

Wattimena maakt het nog wel spannend. Na een achterstand en enkele matchpoints tegen kwam hij terug tot 9-9, maar daar bleef het bij. De Gelderlander kwam tot een gemiddelde van 87.13 met drie pijlen. Beaton kwam iets hoger uit: 87.52

De Players Championship Finals is het laatste toernooi in aanloop naar het WK. Voor de winnaar, vorig jaar was dat Michael van Gerwen, ligt er 100.000 pond klaar, bijna 112 duizend euro.

Volledig scherm
© Lawrence Lustig/PDC
Volledig scherm
Jermaine Wattimena. © PRO SHOTS