Michael van Gerwen met de beker van de UK Open.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael van Gerwen met de beker van de UK Open. © BSR Agency

MVG wint weer eens: ‘Natuurlijk begon het te knagen’

Zege UK OpenMichael van Gerwen staat al jaren bovenaan de wereldranglijst, maar na een ronduit weifelende start van 2020 rechtte de Brabander de rug bij de UK Open. Gisteren was MVG na een meeslepende finale te sterk voor Gerwyn Price (11-9). Het was zijn eerste toernooizege van de op 1 januari onttroonde wereldkampioen. ,,Natuurlijk begon het te knagen.”

Toen Michael van Gerwen vanmorgen landde op Schiphol had hij de gisteren op het UK Open gewonnen beker niet bij zich. ,,Die is nog in Londen. Mijn koffer was vol. Dat ding komt nog wel een keer.” Maar denk niet dat dit zomaar een toernooizege was voor de Vlijmenaar. De afgelopen maanden haperde de prijzenmachine enigszins. Hij raakte zijn wereldtitel kwijt en won nog geen toernooi In 2020.

  1. Kuivenhoven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’
    PREMIUM

    Kuivenho­ven na zege op Van Gerwen: ‘Ik had alles bij elkaar willen schreeuwen’

    ‘Dat heb ik weer’, dacht Maik Kuivenhoven toen hij zondag in de eerste ronde van het Players Championship in Barnsley tegen Michael van Gerwen moest gooien. De 31-jarige Naaldwijker sprak zichzelf moed in en stuurde een appje naar zijn vrienden: ‘Ik heb nog nooit van hem verloren’. ,,Dit werd mijn eerste partij tegen hem, haha”, zegt Kuivenhoven. ,,Maar ik wist dat ik een kansje had als Michael zijn topniveau niet zou halen.” Dat gebeurde.