Volledig scherm
PREMIUM
Michael van Gerwen won het EK voor de vierde keer op rij. © PDC

Niet meer onaantastbaar, wél favoriet én de beste

Michael van GerwenRuim anderhalve maand voor de start van het WK in Londen doet Michael van Gerwen van zich spreken met zijn vierde Europese titel. Hoe verloopt zijn aanloop naar het darttoernooi? En in welke vorm verkeren zijn voornaamste uitdagers?

Door Pim Bijl

Michael van Gerwen
Ook dit seizoen is er geen twijfel wie 's werelds beste darter is. Dat is de man uit Vlijmen, die afgelopen weekeinde in het Belgische Hasselt voor het vierde jaar op een rij Europees kampioen werd door Rob Cross te verslaan met een hoog gemiddelde van 108,91. Een welkome comeback van Mighty Mikena zijn voetblessure. Toch lijkt het gat tussen Van Gerwen en de rest iets te zijn verkleind.

De tweevoudig wereldkampioen oogt geregeld kwetsbaarder, heeft niet altijd meer die onaantastbare aura van 2015 en 2016, maar is nog altijd een veelwinnaar. Sinds augustus zijn hij en zijn vrouw Daphne de trotse ouders van Zoë.

Twee maanden later - na een teleurstellende uitschakeling in Dublin - besluit Van Gerwen even vrijaf te nemen en op vakantie te gaan. Een goede keuze, zo meldt hij bij terugkomst. Veel van zijn vertrouwen rond de start van het WK in Londen op 14 december hangt af of het lukt zijn titels met succes te verdedigen op onder meer de World Series Finals, Grand Slam of Darts en Player Championship Finals. Ondertussen staat hij bij vlagen zijn fans te woord.