PDC schorst oud-wereldkampioen darts Lewis wegens wangedrag

VideoAdrian Lewis is door dartsbond PDC voorlopig geschorst. De wereldkampioen van 2011 en 2012 ging gisteravond door het lint in een UK Open qualifier-wedstrijd tegen de Spanjaard Jose Justicia. In de laatste leg van de wedstrijd kregen de twee het met elkaar aan de stok waarbij Lewis zijn handen niet kon thuishouden.

De PDC liet direct weten het voorval te onderzoeken en maakte later bekend dat 'Jackpot' zolang het onderzoek loopt niet in actie mag komen.

Lewis haalde tijdens de wedstrijd al verhaal bij zijn Spaanse tegenstander, omdat deze hem volgens de Engelsman 'aan het uitdagen was.' De scheidsrechter probeerde Lewis te kalmeren, maar toch ging het na de laatste leg helemaal mis. Na de laatste pijl gegooid te hebben, probeerde Lewis Justicia bij de keel te pakken. Er moesten een paar mannen aan te pas komen om erger te voorkomen.

Lewis, die  door een vormcrisis is weggezakt naar de twintigste plaats op de wereldranglijst, won de partij tegen Justicia met 6-5. Een ronde later moest hij met 6-3 buigen voor Michael van Gerwen. Op het afgelopen WK sneuvelde de 33-jarige darter uit Stoke-on-Trent al in de eerste ronde tegen qualifier Kevin Munch.

Volledig scherm
Adrian Lewis werd twee keer wereldkampioen darts. © Lawrence Lustig/PDC