Peter Wright won ondanks een stroeve start van Damon Heta.
Volledig scherm
Peter Wright won ondanks een stroeve start van Damon Heta. © Lawrence Lustig/PDC

Pijlenwissel doet wonderen voor Peter Wright, ook Rob Cross naar vierde ronde

WK dartsPeter Wright heeft zich ondanks een dramatische start geplaatst voor de achtste finales van het WK darts. De wereldkampioen van 2020 kwam tegen Damon Heta met 2-0 in sets achter, wisselde vervolgens van pijlen, en denderde toen met 4-2 over de Australiër heen. Rob Cross voegde zich bij de laatste zestien na een thriller tegen Daryl Gurney: 4-3.

 1. Anticlimax in ‘winderig’ Ahoy: vroege exit Michael van Gerwen tegen uiteindelijke winnaar Nathan Aspinall
  met video

  Anticlimax in ‘winderig’ Ahoy: vroege exit Michael van Gerwen tegen uiteinde­lij­ke winnaar Nathan Aspinall

  De Premier League-avond in Rotterdam is uitgelopen op een enorme anticlimax voor Michael van Gerwen en het Nederlandse publiek. Mighty Mike verloor direct in zijn kwartfinalewedstrijd van Nathan Aspinall (5-6). De Nederlander miste zijn topvorm en The Asp maakte daar gebruik van. Later won de Engelsman ook nog van Dimitri Van den Bergh en Gerwyn Price en greep zo de avondzege in Ahoy, waar meerdere darters klaagden over de wind die in de zaal stond.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?